Csirkemell rolád.

4 szelet csirkemellfilé (40 dkg)
8 szelet gépsonka (15 dkg)
8 db szeletelt sajt (15 dkg)

DSCN0292
A sajtszeleteket lefedjük sonkával és szorosan feltekerjük, az egyenletesen kiklopfolt csirkemell filékbe csomagoljuk, és hogy ne tudjon elmozdulni, egy – két fogvájóval átdöfve rögzítjük.

Sűrű tojásos masszába mártva, forró olajban, minden oldalát átsütjük, ekkor megszabadítjuk a fogvájóktól. Nem kell sokáig sütni, mert csak a külső része nyers.

Szerecsendiós krumplipürével és Remoulád mártással tálaltam, ami reszelt savanyú uborkával, hagymával, snidlinggel (capri bogyó nem volt) elkevert citromos majonéz.

,

Csirkemell rolád.

4 szelet csirkemellfilé (40 dkg) 8 szelet gépsonka (15 dkg) 8 db szeletelt sajt (15 dkg) A sajtszeleteket lefedjük sonkával és szorosan feltekerjük, az egyenletesen kiklopfolt csirkemell filékbe csomagoljuk, és hogy ne tudjon elmozdulni, egy – két fogvájóval átdöfve rögzítjük.

Lebbencs – gulyás, pogácsával.

Lebbencs – gulyás, tejfölös – füstöltszalonnás pogácsával. (azt gondoltam új kajákat találtam fel, de utólag találtam hasonlókat, pedig úgy meg voltam elégedve magammal!)

,

Képviselőfánk

2 dl vizet 15 dkg vajjal felforralunk, 20 dkg lisztet öntünk hozzá és addig főzzük kevergetve, míg jól el nem válik az edény falától. 8 db tojásból 1-et elkeverünk benne, a többit mikor már kihűlőfélben van egyesével dolgozzuk bele. Nem árt habverőgéppel is levegősíteni.